Öko minta tó

Véleményünk szerint egy öko kempingbe nem való klór szagú úszómedence. Egy kis kemping nyilvános medencéjének tisztán tartása a hatályos közegészségügyi szabályok szerint szinte kizárólag erős vegyszerekkel lehetséges. Egy öko tóban ezzel szemben természetes biológiai egyensúlyt alakítunk ki, miközben megfelelő mechanikai szűrőkkel eltávolítjuk a mechanikai szennyeződéseket. Mindkét módszerrel megfelelő vízminőséget, vízoptikát lehet elérni. A különbség mindössze annyi, hogy a vízből nem pusztítottuk el szükségtelenül az élővilágot.

Kempingünk minta tava kicsiben mutatja be a környék őshonos vízinövény világát és a vize mechanikai, biológiai és UV szűrők segítségével marad tiszta. A tó partján információs táblák mutatják be a Tisza-part és a morotvák (holtágak) flóráját.

Sajnos Magyarországon a biológiai úton tisztított kerti fürdőtavaknak nincs egyértelmű törvényi szabályozása.

Ezért a tavunkat nem ajánlhatjuk úszásra vagy fürdésre. Amíg a szabályok nem születnek meg és tavunkat fürdőtóként nem tudjuk engedélyeztetni, addig látványelem marad.

Fürdőzésre a 15 perc sétával elérhető Élő Tisza strandot ajánljuk.

Amennyiben valamelyik vendégünk mégis bemegy a tóba, úgy ezt kizárólag saját felelősségére teszi!

A tó 1,7 m mély, így kérjük, hogy úszni nem tudó gyermekeik kizárólag felnőtt felügyelete mellett tartózkodjanak a tó közelében!

 

Kérjük fokozottan vigyázzanak a tó növényvilágára! A tó közelében játszani, labdázni nem szabad!