Osztálykirándulás, táboroztatás

Az Öko Kemping & Glamping Tiszadada kitűnő helyszín osztálykirándulások és táborok szervezésére.

A táborlakók hatágyas, tábori ágyakkal felszerelt, tágas sátrakban kapnak helyet, a kísérők 2-4 ágyas sátorban lakhatnak. A sátrakat a kemping szabad területén, táborhely-szerűen állítjuk fel. Így összesen 25-30 gyermek és 2-4 felnőtt elhelyezésére van lehetőségünk.

Az érdeklődő osztályokat igen kedvező árakkal segítjük, hogy természetközeli szálláshelyen, minél színesebben tölthessék el szabadidejüket. 10 fő felett egy, 20 fő felett két kísérő szállását díjmentesen biztosítjuk. Az aktuális árakat megtalálja az Árak menüpontban.

A környék hetekre elég programot, kirándulási lehetőséget kínál, amelyekből ízelítőt talál a Környék/Kirándulás, gasztronómia menüpontban.

Néhány ötlet osztálykirándulásokhoz, tematikus táborokhoz:

Harmóniában a természettel tábor, vagy Öko-tábor, vagy Fenntartható energiatermelés tábor, esetleg Fenntarthatóság, környezetvédelem tábor:

  • A kempingük már eleve öko-kemping, tehát a téma feldolgozása már itt is látható. Nulla energiamérleg, megújuló termelés, szelektív hulladékgazdálkodás, szürkevíz újrahasznosítás. Részletek az Öko-kemping menüpontban. 
  • A kemping a Tisza partján, a Tiszadobi Ártér Természetvédelmi Terület bejáratában található. A kemping közelében (kerékpárral vagy gyalog) található saját természetfotós vizimadár leshelyünk és egy nagyvad les is. Ide kisebb csoportokban érdemes kilátogatni kora reggel vagy napnyugtakor. 
  • Tiszalöki Vízerőmű meglátogatása, energiatermelés a víz erejével (előzetes egyeztetéshez kötött).
  • Kis-Tisza Ökocentrum Tanösvény meglátogatása
  • Fenti két tiszalöki helyszín bármelyike összeköthető a Tiszalöki Feketeszakáll Élménypark és Strand meglátogatásával, ami remek szórakozás akár egész napra is.
  • Igény esetén, a Bizek Emi Alapítvánnyal együttműködve díjmentesen biztosítunk gyakorlott előadót, aki a kempingben a fenntartható energiatermelésről és/vagy a fenntartható hulladékgazdálkodásról mesél a gyerekeknek.

Kerékpáros tábor:

  • Kempingünk kerítése mellett halad az Eurovelo 11 kerékpárút.

Evezős tábor:

  • Kempingünk a Tisza partján található és saját kikötővel büszkélkedhetünk. A közeli (kb. 600m) strandon akár 10-15 kajak vagy kenu biztonságos kikötésére is van lehetőség. Lehetőség van kenu bérlésére akár nagyobb csoportok számára is.

Kiránduló tábor:

  • A kempingből könnyen megközelíthető (gyalog, kerékpárral vagy gépjárművel) a Tiszadobi Andrássy Kastély, ami Magyarország egyetlen olyan kastélya, amelyik a francia Loire folyó mentén épült középkori lovagi várkastélyok mintájára készült el. Gyalogtúra tehető a szomszédos Tiszadobi Ártér Természetvédelmi Területre. További kiránduló célpontok olvashatók a Környék/Kirándulás, gasztronómia menüpontban.

A kemping sátortábora kiválóan alkalmas akár egész hetes, tematikus nyári táborok megrendezésére is.

Vízi tábor, kiránduló tábor, kerékpáros tábor, madárvédelmi tábor, természetvédelmi tábor, joga tábor, tai-chi és harcművészeti táborok, önismereti és csapatépítő táborok, cserkész tábor, outdoor élmény tábor – csak néhány ötlet a remek lehetőségek közül.

Kempingünk a Bizek Emi Alapítvánnyal közösen gyermek természetfotós táborok szervezését is tervezi.

Az aktuális tábori terveinket a Hírek menüpontban és az Öko Kemping & Glamping Tiszadada Facebook oldalán tesszük közzé.

Elsősorban a környezeti nevelés, oktatás és a gyerektáborok céljára vizimadár lest és vadlest is építettünk a közelben. A detektív üveges vízimadár természetfotós lest a Hortobágyi Nemzeti Parkkal együttműködve építettünk a Tiszadobi Ártér Természetvédelmi Területre. A vadles egy meglevő vadászles körbeépítésével készült és egy gyönyörű, fokozottan védett értékű szikes rétre néz, ahol őzekkel és szarvasokkal, vaddisznókkal, nyesttel, vagy akár vadmacskával is találkozhatunk. A környék madárvilága is kiemelkedő.