Öko-kemping

Nulla energiamérleg

Kempingünk nulla energiamérlegű, azaz csak annyi energiát használunk az állandó fogyasztóinkra, amennyit meg is termelünk. A meleg vizet és az áramot is napenergiával állítjuk elő. Ez kismértékű áldozatot is kíván vendégeinktől: a melegvíz mennyisége – főként borús napokon – korlátozott. Javasoljuk, hogy nagy fürdőzésre a nap folyamán elosztva használjuk a zuhanyzókat, így elkerülhető a melegvíz kifogyása.  

Tiszadada Kemping & Glamping napelemek ÉLŐ adatok

Öko Büfé (főszezonban)

Természetesen a büfében is szívügyünk a fenntarthatóság és a környezettudatosság. Nem használunk sem papír sem műanyag tányérokat és evőeszközöket. A büfé nyitva tartása főszezonban (06.15-08.31) minden nap, elő- és utószezonban csak hétvégeken 08:00-11:00 és 16:00-22:00.

Hulladékkezelés és újrahasznosítás

A hulladékot szelektíven gyűjtjük. Újrahasznosított papírra nyomtatunk.

Víz takarékosság

Amennyire lehet, takarékoskodunk a vízzel. A mosdók szürkevizét és a csapadékot újrahasznosítjuk a WC-k tartályában és az öntözőrendszerrel. A zuhanyzók időzítős nyomógombbal működnek.

Vegyszerek

Vendégeinknek organikus, 100%-ban lebomló, hazai Cleaneco tisztálkodó szereket ajánlunk. A kertben csak környezetbarát vegyszereket használunk, a növényeket nem permetezzük. A tavunk vizét mechanikai szűrőkkel és növényekkel, a biológiai egyensúly fenntartásával tartjuk tisztán.

 

Madárbarát kemping vagyunk

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület útmutatása alapján.

Minimális fényszennyezés

Kempingünk világítását úgy oldottuk meg, hogy éjszaka a biztonsághoz szükséges minimális világítás működjön csak. Így csökkentjük a környékünk és a közeli természetvédelmi terület fényszennyezését. Eközben energiát takarítunk meg. Vendégeink tiszta éjjeleken zavartalanul csodálhatják a csillagokat.

Csendes éj

Az éjszaka csendje a pihenés záloga embernek, állatnak egyaránt. Kempingünkben este 23 órától reggel 7 óráig nem lehet gépjárművel közlekedni. Vendégeinket arra kérjük, hogy ebben az időben mellőzzék a zajos tevékenységet, hangoskodást.

Kempingünkben buli (legénybúcsú, leánybúcsú, esküvő stb.) nem tartható.

 

 

 


 Elektromos autó töltőhely

Kempingünkben 11 kW-os e-autó töltőhelyet alakítottunk ki. Mivel a töltőpont az itt éjszakázók szolgálatára készült, így a csatlakozás gyors töltésre nem alkalmas. A parcellák elektromos csatlakozása nem alkalmas e-autók töltésére.